Wij doen niet de mededelingenprocedure (als u nog niet eerder bent onderzocht, CBR hanteert de term onveilig rijgedrag), alleen gezondheidsverklaringen.

U kunt zelf een afspraak inplannen in onderstaande Agenda

U kunt de eisen die het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) stelt voor de verklaring van geschiktheid voor het rijbewijs hier nalezen (hoofdstuk 8). U moet de kosten van het onderzoek van € 280,97 (BTW 21 % = € 48,76) in geval van alcohol/drugsonderzoek (in andere gevallen zoals medicatie of een psychiatrische aandoening € 112,50) voldoen door dit bij het onderzoek te pinnen of over te maken op girorekening NL46INGB0004448000 t.n.v. Dr. D.J. Vinkers te Rotterdam. Het rapport wordt alleen na betaling opgestuurd aan het CBR, waarna u thuis of via www.mijncbr.nl bericht krijgt.

Alcohol

Bent u aangehouden onder invloed van alcohol of is er sprake van alcoholmisbruik ? Dan moet u ook bloed laten prikken om aan te tonen dat er sinds minstens een jaar geen sprake meer is van alcoholmisbruik. U kunt bij Star SHL bloed laten prikken door BLOEDONDERZOEK uit te printen en mee te nemen naar de Star. U mag zowel voor als na het gesprek bloed laten prikken.

Cannabis

Bent u aangehouden vanwege cannabismisbruik ? Dan moet bloed laten prikken op THC bij de Star SHL met BLOEDONDERZOEK THC.

Drugs

Bent u aangehouden onder invloed van andere drugs of is er sprake van drugsmisbruik ? Dan moet u urine laten onderzoeken door Urineonderzoek uit te printen.